RUGSCHOOL

Rugschool

Rugklachten is een veel voorkomend probleem en is voor een aanzienlijk percentage van het ziekteverzuim verantwoordelijk. Door een goede omgang met uw rug kunt u veel problemen voorkomen, of de kansen op het heroptreden van rugklachten verkleinen.
In onze rugschool krijgt u heel wat tips en adviezen om uw rug op de juiste manier te belasten tijdens uw dagelijkse activiteiten. Aan de hand van oefeningen leert u uw houding te verbeteren, de stabiliteit van uw rug te verhogen,  en de wervelkolom soepeler te maken. Tevens is er uitgebreide praktische vorming van rugsparende til- en verplaatsingstechnieken en ergonomische training. We bieden hiervoor verschillende interactieve cursussen aan, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke inbreng.

PRAKTISCH:

De rugschool bestaat uit drie opeenvolgende lessen die worden gegeven in kleine groep waardoor de begeleiding optimaal is. Een duidelijke basis aan ergonomie en duidelijkheid over hoe om te gaan met rugklachten en preventie ervan staan centraal. Zeer interactieve lessen die afgesteld worden op reële probleemsituaties en vragen vanuit de groep zelf.

  • Les 1: Kennismaking, theorie over de bouw van de rug en rugklachten. Opstarten hef- en tiltechnieken.

  • Les 2: Herhaling + nieuwe hef- en tiltechnieken, individuele ergonomische begeleiding bij dagdagelijkse activiteiten.

  • Les 3: Preventie van blessure, houding- en bewegingsadvies samen met basis stabilisatietraining rug.

 

DATA:

 

  • 09/10/2019, 16/10/2019, 23/10/2019

Wees er snel bij, momenteel zijn er nog enkele plaatsen vrij (max 8)